Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Region 10

Vad är Region 10?
Region 10 är ett övergripande samarbete mellan tio inlandskommuner i Norr- och Västerbottens län. Syftet är att stärka inlandskommunernas utveckling, attraktionskraft och tillväxt. Region 10 jobbar också för att inlandskommunernas roll regionalt, nationellt och internationellt ska stärkas. De tio inlandskommunerna, som har ett roterande ordförandeskap, är:

Arjeplog

Arvidsjaur

Dorotea

Lycksele

Malå

Norsjö

Sorsele

Storuman

Vilhelmina

Åsele

Hur jobbar region 10?
I Region 10 träffas chefer och tjänstepersoner med liknande roller flera gånger per år, för att byta erfarenheter och diskutera kommunernas framtida utveckling. Ett exempel är skolchefernas samarbete för att gemensamt utveckla fjärrundervisningen i regionen. Region 10 träffar också ett flertal ministrar och andra personer som är betydelsefulla för regionens utveckling.

Region 10 prioriterar att utveckla självbilden, attraktionskraften och värdskapet i regionen. Kommunerna samarbetar både strategiskt – för att sträva åt samma håll – och praktiskt, för att förbättra kvaliteten och de ekonomiska förutsättningarna i vissa verksamheter, som skola och omsorg.

Tillsammans vill vi förbättra livskvaliteten för boende och verksamma i Region 10.

Arbetet i Region 10 ska vara öppet, ärligt och demokratiskt.

Följ denna länk för att komma till hemsidan för Region 10

Sidan uppdaterades senast 2018-06-12