Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Vi håller Malå rent!

håll Malå rent

Var med och håll Malå rent i vår!

I år deltar Malå i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet! Den som är med får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel (för barn upp till åk 6).

I Malå finns materialet att hämta hos Ethel Cavén på Malå Kommun, eller på måndagen den 22 maj mellan kl. 18-20 då vi utgår från torget (parkeringen nedanför Forum).

Efter att du plockat skräp kan du lämna material som förpackningsindustrin har ansvar för på Malåborgs Återvinningsstation (ÅVS). (Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast) Andra material som ej hänvisas till dessa slag kan lämnas på Malås Återvinningscentral (ÅVC). ÅVC Stationen är öppen helgfria måndagar och torsdagar 12:00-18:00 fredagar 07:00-12:00 Vi kommer också att ställa 2 st. 660 liters kärl på torget för hushållsavfall som är brännbart.

Vi Håller Malå Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Få inspiration via www.hsr.se

Vid frågor om Vi Håller Malå Rent, kontakta Ethel Cavén ethel.caven@mala.se eller 070-3445581. Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterades senast 2017-05-15