Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Val 2018

Förtidsröstning

Förtidsröstningen börjar onsdag den 22 augusti och pågår till och med söndag den 9 september. Förtidsröstningslokal är foajén på kommunhuset i Malå och förtidsröstningen är öppen mellan kl 13:00 – 16:00 varje dag, (även lördag och söndag) under denna period.

 

Även under valdagen den 9 september är kommunhuset öppet för förtidsröstning och då mellan kl 08:00- 20:00.

 

Det kommer inte finnas möjlighet att rösta i Adak eller Rökå som tidigare valår. Detta på grund av ändrade krav från Valmyndigheten vad gäller personal under förtidsröstning.

 

Valdagen 9 september

Vallokal på valdagen den 9 september är församlingshemmet i Malå där det är öppet för röstning mellan kl 08:00 – 20:00. Malå är uppdelat i två distrikt och röstning kommer att ske både på plan 1 samt i källaren i församlingshemmet. Hiss finns för den som behöver.

 

Ambulerade röstmottagare

ARM – ambulerande röstmottagare ersätter kommunalt bud och kan bokas av den som pga. funktionshinder, sjukdom eller hög ålder inte kan ta sig till förtidsröstningslokal eller vallokal. Det är två personer som arbetar som ambulerande röstmottagare, och de kommer hem till dig med material för att du ska kunna rösta. De tar med din röst till förtidsröstnings­lokalen och lämnar in den där. Viktigt att du har röstkort och legitimation nära.

 

Ambulerande röstmottagare bokas på tfn: 070-563 27 54 och du kan ringa varje dag från och med den 22 augusti. ARM åker ut torsdag den 23/8, tisdag den 28/8, torsdag den 30/8, tisdag den 4/9 torsdag den 6/9 samt söndag den 9/9 och du kan boka tid mellan 10:00-12:00 samt mellan13:00-16:00 dessa datum.

 

Om du bokat in ARM och vill göra personval så måste du ordna röstsedlar för personval själv, eftersom ARM bara har partisedlar i sin utrustning. De ambulerande röstmottagarna kommer inte ta emot förtidsröster från anhörig som eventuellt finns hos dig. Det är bara du som beställt ambulerande röstmottagare och behöver denna service som får nyttja den.

 

Budröstning

Du kan även rösta via bud om du inte kan ta dig till röstnings- eller vallokal. Det finns kuvert med material för detta att hämta på kommunhuset, så att du kan skicka din röst med den person som du väljer. Det är viktigt att du har ett vittne med förutom ditt bud, som bevittnar när du lägger rösten i omslagskuvertet. Det är också viktigt att Du som väljare och vittnet skriver under på omslags­ku­vert­et för att din röst ska vara giltig.

 

Information på andra språk

På valmyndighetens hemsida www.val.se under Other Languages, finns information om valet på 28 olika språk, bland annat engelska, somaliska, polska finska och samiska.

Sidan uppdaterades senast 2018-06-11
logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Länk till kontaktuppgifter

Kontaktperson för Val 2018 är:
Ulrika Persson, e-post: fornamn.efternamn@mala.se