Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Aktiviteter/service

Service och aktiviteter

Fixarservice:
Vi utför Väntjänstuppdrag i mån av tid och möjlighet.
Du som är äldre och/eller har en funktionsnedsättning kan få hjälp med en del praktiska vardagssysslor. Det kan vara sånt som är lite riskfyllt för dig att utföra eller som du kanske har lite svårt att klara själv. Ring tfn: 0953 - 140 41 eller 140 42 så får du veta mer.

Uppdrag/service/legojobb:
Galejan är en verksamhet som strävar efter att ge en bra service till Malåborna. Därför tar vi på oss olika uppdrag som t.ex. att köra bort grovsopor. Vi hjälper till med en del andra saker också utifrån möjlighet och kompetens. Enklast är det att ringa oss och höra om vi har möjlighet att göra/fixa det du vill ha hjälp med på tfn: 0953 - 140 41 eller 140 42 eller till Monica Andersson, tfn: 070-563 23 36.

Second-hand:
På Storgatan 72 finns vår Second-Handaffär. Till den kan du lämna in saker som du inte längre använder eller behöver. Vi tar emot husgeråd, prydnadssaker, mattor, gardiner, möbler, böcker, kläder mm.
Genom att skänka till Second-Hand/Återbruk bidrar du till att göra miljön bättre på flera olika sätt. Och du kan även glädja andra som får nytta av det du själv inte längre använder.
Inkomster från butiksförsäljningen går tillbaka in i verksamheten och gör det möjligt för oss att erbjuda fler personer anställning/praktik och de går även till att göra en del aktiviteter.

Klädinsamling, Second-Hand och Återbruket är alla delar vårt arbete med att göra det vi kan för att bidra till en bättre miljö. (Foto: Ethel Lundström)

secondh bild 4 stor.

secondh bild 3 liten

Second bild 2 liten

Klädinsamling till behövande i andra länder:
Till Galejan kan du lämna in hela och rena kläder som du vill skicka till behövande i andra länder.  Vi sorterar och packar kläderna, fyller vår lastbil och kör till ett uppsamlingsställe i Lycksele.  Därifrån skickas kläderna vidare ut dit behoven finns. Insamlingen görs i samarbete med PMU, Pingstmissionens utlandshjälp. Det tas ut ett fraktbidrag på 3 kr/kg inlämnade kläder, men max 100 kr.

Vill du veta mer om vår verksamhet kan du besöka oss på Storgatan 72 i Malå.
Det går även nå oss på tfn: 0953 -140 41 eller via epost: ethel.lundstrom@mala.se


Sidan uppdaterades senast 2018-06-18

 

logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Kontakta Galejan
tfn: 0953 - 140 41 eller 140 42

E-post till verksamhetsansvarig Ethel Lundström: fornamn.efternamn@mala.se