Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Starta Eget

Har du en företagsidé som du vill förverkliga? Är du nyfiken på hur du kan gå tillväga för att starta företag? För att ge din idé eller företag en bra start, är det viktigt att du får bra kunskap innan du sätter igång. Nedan finns information som kan vara bra att ha!

Starta företag kan både handla om att starta en helt ny verksamhet, överta en befintlig verksamhet eller utveckla en uppfinning som kan bli en ny företagsprodukt. Oavsett vad du har för tankar och idéer är det viktigt att du får bra kunskap innan du sätter igång. Idag finns det en mängd olika aktörer inom nyföretagarområdet som kan medverka till att ge din idé eller företag en bra start. Näringslivsavdelningen kan hjälpa till att lotsa dig rätt bland alla som du kan behöva komma i kontakt med och vi finns med som ett stöd under företagsresans gång.

Nedan finner du information om olika aktöer som hjälper nyföretagare. Till höger hittar du länkar till deras respektive hemsidor.  

Möjligheternas region
Klicka på denna länk för ytterligare information om Möjligheternas region.
Kontaktperson Aleksandra Simanovskaya, Affärscoach, tfn: 0953-140 61 eller mail: peder.johansson@mala.se  .

Verksamt
Verksamt.se är en företagarsajt där flera myndigheter (Tillväxtverket, Skatteverket och Bolagsverket) har gått samman för att underlätta för nyföretagare. På sidan finns det möjlighet att bland annat ta fram en checklista för din företagsstart, utarbeta en affärsplan och registrera företaget.

Tillväxtverket
Tillväxtverket arbetar med att förenkla för företag och entreprenörer. På deras hemsida kan du läsa mer om hur de arbetar för att fler företag ska startas i Sverige samt om hur de bland annat arbetar med regelförenkling. På deras hemsida kan du även beställa publikationer om att starta företag.  

Skatteverket
Skatteverket arrangerar olika informationträffar och möten för nyföretagare. Bland annat information i anslutning till deklaration. Som nyföretagare har du även möjlighet att boka in en enskild träff med Skatteverket. Träffarna anordnas vanligtvis i Skellefteå och Umeå.

Arbetsförmedlingen
När du funderar på att starta företag finns det även möjlighet att få stöd av Arbetsförmedlingen. Bland annat kan de hjälpa till att få din affärsidé prövad och i vissa fall även bevilja ett starta eget bidrag.

Sidan uppdaterades senast 2018-04-13