Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Samtalsstöd

Ibland kan det vara bra att ha någon att tala med om sådant man bekymrar sig över. Socialtjänsten kan erbjuda olika former av samtalsstöd. Ibland kanske det räcker med att du pratar med en socialsekreterare, ibland kanske det behövs lite mer.

Samtalsbehandling

Socialtjänsten erbjuder bland annat behandling i form av enskilda samtal. Det finns inte någon åldersgräns för denna insats. Samtalsbehandling vänder sig till flickor/pojkar, kvinnor/män som behöver hjälp att komma tillrätta med något bekymmer t.ex. hur du mår själv, missbruk i någon form eller något problem i familjen. Samtalen kan ske enskilt alternativt tillsammans med partner/familj.

Den samtalsmetodik som används innebär att man pratar om "här och nu" och hur man vill ha det i en framtid när det fungerar bättre. Under samtalens gång får du hjälp att göra en beskrivning av hur du vill att ditt liv ska se ut. Tillsammans försöker vi se på möjliga vägar för dig att nå dit.

Samtalen utgår från dina egna målsättningar och strävar efter att locka fram dina resurser och din vilja att göra en förändring till det bättre. Samtalen pågår så länge de är till hjälp för dig eller tills målet är uppnått och hållbart.

De som arbetar med samtalsbehandling är socionomer med vidareutbildning i lösningsfokuserad terapi och/eller MI (motiverande intervju).

För mer information

Kontakta handläggare vid socialtjänsten för vidare information om samtalsstöd. Se kontaktuppgifter till höger på sidan.

 

Sidan uppdaterades senast 2019-01-17

logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Länk till kontaktuppgifter

Vi som arbetar med samtalsstöd är: 

Jeanette Hallin
1:e socialsekreterare
Tfn: 0953-141 57
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Mia Björklund
Socialsekreterare
Tfn: 0953-140 33
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Vi nås lättast måndag-fredag mellan klockan 08.00-09.00. Är telefonen avstängd kan meddelande lämnas i växeln så ringer vi upp så snart vi kan.

  • Faxnumret till omsorgsavdelningen är 0953-216 42.