Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Familjebehandling

"Arbete med familjer i behov av förändring i sin livssituation och sitt beteende" är en definition på familjebehandling.

En av huvudtankarna med familjebehandling är att göra familjen delaktig och genom att uppmärksamma, respektera och använda familjens existerande krafter och resurser, sträva till att öka familjens känsla av kompetens och kontroll över sina egna liv.

Malå kommun kan genom socialtjänsten erbjuda familjebehandling i hemmiljön. Behandlarna kan vara ett stöd för din familj, när ni vill förändra er situation och utgår från er familjs önskemål och behov. Arbetet grundar sig på en överenskommelse mellan familj och socialsekreterare. Behandlarna ger hjälp till självhjälp genom att hitta nya rutiner och strategier. Vid behov kan behandlarna även vara delaktiga i kontakten med t.ex. släktingar, förskola, skola och sjukvård.

Kontakt

Kontakta handläggare vid socialtjänsten för vidare information eller ansökan om familjebehandling. Se kontaktuppgifter till höger på sidan.

Sidan uppdaterades senast 2017-04-04

logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Länk till kontaktuppgifter

För att ansökan om familjebehandling kontakta: 

Jeanette Hallin
1:e socialsekreterare
Tfn: 0953-141 57
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Mia Björklund
Socialsekreterare
Tfn: 0953-140 33
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Vi nås lättast måndag-fredag mellan klockan 08.00-09.00. Är telefonen avstängd kan meddelande lämnas i växeln så ringer vi upp så snart vi kan.

  • Faxnumret till omsorgsavdelningen är 0953-216 42.