Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Transporter

Transporterna orsakar idag en stor del av vår totala miljöpåverkan. På grund av olika krav på att det skall vara lätt att resa, man har längre väg till jobbet, industrins anpassning till korta leveranstider och små lager mm ökar transporternas betydelse för samhället.

Förutom tågtrafiken sker transporter nästan uteslutande med fossila bränslen. Transportsektorn står därför för en stor del av vårt koldioxidutsläpp. Kan vi resa lika mycket men minska miljöpåverkan?
Ja, genom att använda oss av rätt transportsätt, bränsle snåla fordon och alternativa bränslen.

Här kan också finnas stora ekonomiska vinster att göra. För korta sträckor kan man gå eller cykla, t. ex. till jobbet så främjar du samtidigt din hälsa. Om det inte går att åka kollektivt, kolla om det finns någon du kan samåka med. Åk endast i nödfall ensam i bilen och kör i så fall miljövänligt. Bilskolorna har kurser i ECO-driving Det går att spara båda miljö och ekonomi genom att köra miljövänligt. För långa sträckor är tåget ett utmärkt transportsätt. Enkelt och miljövänligt. Information om tågtrafiken fås på SJ:s hemsida. Det är mycket bättre för miljön att åka tåg än flyg!

Sidan uppdaterades senast 2016-05-30

logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Länk till kontaktuppgifter