Väder Malå

Håll Sverige rent

Håll sverige rent

Var med och håll Malå Kommun rent i vår!

Varje vår deltar Malå Kommun i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I Malå Kommun kommer vi distribuera materialet vecka 18-19. Deltagare får material genom att höra av er till Ethel Cavén på 0953-14074, eller via e-post ethel.caven@mala.se.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents web shop från och med 6 februari 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Efter att du/ni plockat skräp kan du/ni gärna själva sortera och återvinna förpackningar av papper, glas, metall och plast på återvinningsstationen vid Malåborg eller i de byar som har återvinningsstation eller återvinningscentralen i Malå samhälle. Kommunen är väldigt tacksamma om "Ni själva tar hand om det skräp ni samlat in om möjlighet finns."

För att uppmuntra till detta deltar ni då i en utlottning av ett pris.

Vi gör en kraftsamling alla i kommunen den 20 maj! Det är fullt möjligt att delta under hela dagen men mellan kl 16-18 finns vi på torget i Malå.

Byborna har också möjlighet att gemensamt göra en aktivitet i sin by och alla i samhället samlas på torget där material och soptunnor finns placerade.

Förskolor och Nilaskolan har möjlighet att få material genom att kontakta Ethel Cavén och sen ni bestämmer själva hur ni vill lägga upp er arbete i avdelningarna/klasserna.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Ethel Cavén, tfn: 0953-140 74 eller e-post: fornamn.efternamn@mala.se eller surfa in på Håll Sverige Rent på webben.

Var med du också i kampen mot skräpet!