Väder Malå

Malå ligger mitt i Västerbottens inland och är en del av Lappland.
Välkommen till Malå – med allt så nära. Här kan du hitta ditt äventyr!

Missbruk

Missbruksproblem är ofta orsak till andra sociala problem. Det är inte bara den som missbrukar som drabbas utan även familj, vänner och andra närstående.

Socialtjänsten arbetar för att förebygga missbruk av alkohol och andra beroendeframkallande medel. Med hjälp av uppsökande verksamhet vill socialtjänsten öka kunskap om vad missbruk kan leda till och vilka möjligheter det finns att få hjälp bort från missbruk.

I första hand erbjuder socialtjänsten frivillig hjälp och stöd där vi försöker arbeta tillsammans med dig. Vi kan ibland inte helt och hållet tillsätta de insatser du vill ha och om missbruket är väldigt allvarligt kan socialtjänsten ställa vissa krav och förväntningar på dig för att komma fram till en bra lösning. Socialtjänsten kan erbjuda ett behovsprövat bistånd, i öppen- eller heldygnsvård, till behandling av alkohol- och drogberoende. Konsulterande telefonsamtal kan ske anonymt och utan registrering.

Om ditt missbruk är till fara för ditt eget liv kan socialtjänsten vara tvungna att göra en ansökan om tvångsvård - Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM ), detta förutsatt att du själv inte är beredd att frivilligt ta itu med problemet.

Kontakt

Har du eller någon närstående ett missbruk eller beroende av alkohol, narkotika eller tabletter? Eller kanske känner du bara oro över din konsumtion och vill prata förutsättningslöst med någon om detta?

 

På socialkontoret finns flera socialsekreterare som kan erbjuda information, rådgivning och samtalskontakt. Se kontaktuppgifter till höger på sidan.

Sidan uppdaterades senast 2019-01-17

logo

Välkommen att kontakta oss!

Kommunväxel 0953 - 140 00

Länk till öppettider i växeln och kommunhuset

Länk till kontaktuppgifter

Vi som arbetar med missbruk är: 

Jeanette Hallin
1:e socialsekreterare
Tfn: 0953-141 57
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Mia Björklund
Socialsekreterare
Tfn: 0953-140 33
E-mail: fornamn.efternamn@mala.se

Vi nås lättast måndag-fredag mellan klockan 08.00-09.00. Är telefonen avstängd kan meddelande lämnas i växeln så ringer vi upp så snart vi kan.

  • Faxnumret till omsorgsavdelningen är 0953-216 42.